Gårdsbygningen som fikk nye bad | Inspired by

Gårdsbygningen som fikk nye bad

Det som kjennetegner en «statarlänga», er at beboerne bor på rekker. Alle ser noenlunde like ut: Man går inn i den ene enden og kommer inn i et kjøkken, etterfulgt av et fellesrom og et soverom, der hele familien en gang i tiden sov sammen for å holde varmen. Med enkle utvendige tilbygg – se bildene – kunne Marcus og Joakim lage fullstendige baderomsløsninger til hver sin ende av husetrekken.

Marcus valgte hvitt og grått

Dette er historien om to brødre som arvet en «statarlänga», et tradisjonelt, avlangt hus for gårdsarbeidere, i Vallentuna utenfor Stockholm, og som bygde smarte tilbygg for å gi familiene side hvert sitt bad.

Badene er identiske, men speilvendte. Marcus og familien valgte et praktisk utseende med horisontale, hvite fliser som gir gjør at rommet en følelse av å være oppleves som bredere. Et badekar med halvfront dekker den ene veggen, og de grunne grå skapene fra Graphic gir praktisk oppbevaringsplass. Begge brødrene valgte kommoder med innebygde servanter (også fra Graphic) – en kompakt løsning som sparer plass.

Joakim valgte nostalgiske farger

Lyserosa fliser på veggene kombinert med grønne fliser på gulvet gir badet et varmt og gammeldags preg, som Joakim og familien er svært fornøyd med. Badekar med føtter og Nautic toalett med svart lokk bidrar også til dette gammeldagse preget, og passer godt sammen med det svarte Coloric blandebatteriet til badekaret. Begge familiene satte inn vaskemaskiner, som er en luksus med tanke på hva som var standard for gårdsbygningen tidligere.