FI - Nya Karolinska Solna (NKS) | Inspired by

Uusi Karoliinan sairaala

Vuonna 2016 avattiin Nya Karolinska-sairaala Solnassa, Ruotsissa, jonne Gustavsberg yhdessä Skanska Healthcaren kanssa suunnitteli uuden tuotesarjan.

 

Halusimme löytää tavarantoimittajan, joka pystyi räätälöimään yhtenäisen kokonaisuuden.

 

- Bob Boote, Mechanical manager, Skanska healthcare

(copy 15)

"POTILAS ENSIN"

 

Sairaalaprojektin suunnittelussa ideana oli tehdä sairaalasta mahdollisimman ympäristöystävällinen, kestävillä sekä ympäristöystävällisiksi hyväksytyillä tuotteilla. Sairaaloissa saniteettiposliinin laatuvaatimukset ovat erityisen korkeat, niin hygieenisistä kuin käyttöystävällisistä syistä. Tuotteiden täytyy olla helppokäyttöisiä myös liikuntarajoitteisille henkilöille sekä ne tulee olla helppo pitää puhtaana.

 

Karoliinan sairaalassa kaikki potilaan hoitoon liittyvä pitää pystyä tekemään samassa huoneessa, mikä pienentää hoitoon liittyvien infektioiden mahdollisuutta. Tämä helpottaa myös potilaan oloa vaikeassa elämäntilanteessa ja parantaa yksityisyyttä.

 

Kaikkien hanojen täytyi olla ympäristöystävällisiä.

 

- Mathias Hermansson, Tuotepäällikkö hanat, Gustavsberg

LEGIONELLA-RISKIN MINIMOINTI

 

Yksi vaatimuksista oli, ettei vesi jäisi seisomaan legionella-bakteeririskin minimoimiseksi. Täyttääksemme tämän vaatimuksen asensimme Gustavsbergin suihkusetit, joissa on kierreletku kuivatusventtiilillä. Tällöin ylimääräinen vesi tyhjentyy tehokkaasti.

 

Sairaaloissa saniteettiposliinin laatuvaatimukset ovat erityisen korkeat, niin hygieenisistä kuin käyttöystävällisistä syistä. WC-istuinten, pesualtaiden sekä hanojen täytyy olla helppokäyttöisiä myös liikuntarajoitteisille henkilöille sekä ne tulee olla helppo pitää puhtaana.

 

Tuotteiden tulee myös olla energiatehokkaita sekä ympäristöystävällisiä. Gustavsbergin lyijyttömät hanat ovat energialuokaltaan parasta A-luokkaa.

 

Täytämme korkeat hoitoalan vaatimukset.

 

- Thomas Göransson, Projektimyynti, Gustavsberg

PALJON KAIVATTU RATKAISU SAIRAALAYMPÄRISTÖÖN

 

Gustavsberg suunnitteli sairaalan toiveiden mukaisesti seinälle asennettavan WC-istuimen Nautic 1522, jossa on ulkoinen huuhtelusäiliö. Säiliön ja seinän väliin jää 2 cm lisätilaa, joka mahdollistaa myös tämän tilan siivoamisen.

 

SAIRAALAYMPÄRISTÖÖN SOPIVIA TUOTTEITA

ESTEETÖN PESUALLAS

 

Pesuallas sileällä alaosalla ja pesuallashana pidennetyllä kahvalla helpottavat käyttöä esimerkiksi pyörätuolissa istuville henkilöille.

 

(copy 22)

FIKSU HUUHTELUPAINIKE

 

Huuhtelupainike on ergonomisesti suunniteltu ja helppokäyttöinen myös henkilöille, joiden lihasvoima tai näkö on heikentynyt.

HELPPOKÄYTTÖINEN WC-ISTUIN

 

Seinä-WC yhdessä Nautic käsitukien kanssa helpottaa sekä puhtaanapitoa että käyttöä liikuntarajoitteisille henkilöille.

 

(copy 24)

JOS HALUAT LISÄTIETOJA

 

Haluatko tietää lisää sairaalaprojektin tuotteista? Voit ottaa yhteyttä projektipäällikköömme Thomas Göranssoniin.

 

Lähetä sähköpostia Thomakselle

Tuotelistaus