Husmandsstedet, som fik vandkloset | Inspired by

Husmandsstedet, som fik vandkloset.

En "statarlänga" er en traditionel, aflang bygning, hvor landarbejdere af typen "statare" boede. Alle bygninger af denne type er opbygget på nogenlunde samme måde med rummene liggende på langs efter hinanden: Via gavlenden kommer man ind i et køkken efterfulgt af et opholdsrum efterfulgt af et soveværelse, hvor hele familien sov sammen for at holde varmen. Med en enkel, udvendig tilbygning (se billedet) forsynede Marcus og Joakim de enkle bygninger med to velfungerende badeværelser.

 

Marcus valgte hvidt og gråt

Det her er historien om to brødre, der arvede et husmandssted i Vallentuna uden for Stockholm. Og som opførte en smart tilbygning, som gav de to familier hvert deres toilet.

Badeværelserne er identiske, men spejlvendte. Marcus og hans familie valgte et praktisk industrielt udseende med liggende, hvide fliser på væggene, som får rummet til at virke bredere. Et badekar med halvfront dækker den ene væg. De grå Graphic-skabe med mindre dybde er pladsbesparende, og begge brødre valgte et Graphic-vaskeskab med indbygget håndvask, som også er en kompakt løsning.

 

Joakim satsede på nostalgiske farver

Fliser i en sart farve og grønne gulvklinker skaber et varmt og gammeldags udtryk på det badeværelse, som Joakim og hans familie benytter. Badekar på fødder og et Nautic- wc med sort toiletbræt og et matchende sort Coloric-badekararmatur bidrager yderligere til den traditionelle stemning. Begge familier valgte at få installeret en vaskemaskine, hvilket er ren luksus i omgivelser som disse.